Wedstrijdverslag Griffioen – HBC 2 (10-10-2019)

Of we een half uur eerder op toneel konden verschijnen. Maar natuuuuurlijk, want beginnen met 2 banen is geen ramp. Aangezien us Liesbeth dacht ik laat per ongeluk wel even een loopplankje vallen op m’n tenen, dikke pech want 2 tenen gebroken. Beterschap Liesbeth!!! Astrid moest werken, dus Aukje even geleend van het 3de.
Na een klein rondje Wolvega waren we te plak.

De heren begonnen met de dubbel. Deze werd vrij snel gewonnen met 10/6-21.
Chantal mocht beginnen met de enkel want Janny was nog onderweg. Nou is dat tegen Kasia nooit een feestje maar deze keer al helemaal niet. Samengevat kort maar krachtig 21-6/12.

Ronde 2 was de herenenkel van Mark tegen Etienne (een opgeluchte Mark, want Jan was even op vakantie naar Griekenland. Maar goed ook, want Jan en Mark hebben onderling nog wel wat uit te vechten). Etienne mocht de eer verdedigen maar kwam ondanks zeer mooie punten tekort. 11/14-21.
Janny was ondertussen ook aan komen waaien en de dames konden ook los voor de dubbel. Aukje en Chantal konden goed meekomen en verspeelden in de 2de set een ruime voorsprong. Helaas pindakaas 21-14/17.

Jammer maar helaas moest er een baan worden ingeleverd. En konden we eerst uitgebreid kijken naar de enkel van Sietse. Die vrij relax de winst binnenhaalde met 12/10-21.

En toen mocht Aukje. Die vindt het eigenlijk wel prettig dat wij koffie gaan drinken. Maar dat deden we natuurlijk niet.
Wat maakte ze het spannend, Janny en Aukje gingen tegelijk op. Janny won nipt met 22-20 de eerste set. Dus er waren ook zeker kansen voor Aukje.
En jawel die waren er!
Met 17-21 harkte ze de 2de set binnen en de eerste reactie aan de kant was: “SUPER”. Aukje dacht daar wel een klein beetje anders over, meer onder het mom van: ‘oh hemel nou mut d’r nog 1!’
Dat klopt! Maar toen ging ze helemaal los, zo spannend als de eerste 2 sets waren was de 3de lang niet zo spannend maar wel supergoed! 6-21, hoe trots zijn wij!

Na wat gebakkelei zijn Sietse en Chantal gaan mixen tegen Ruud en Kasia (die hadden stiekem ook gewisseld want normaal spelen die 2de mix). Toen het treintje eenmaal op gang was verliep het vrij soepel naar 11/14-21.

Mark en Aukje speelden tegen Etienne en Janny. Deze wedstrijd ging heel gelijk op. Maar Mark & Aukje konden net een wat groter gat slaan en met 13/16-21 was de winst 2-6!
Samengevat een top invalbeurt van Aukje! #wijblijzijblij