Geslaagd eerste badminton jeugdtoernooi in de Waddenhal

Zaterdag speelden bijna 50 junioren uit verschillende plaatsen rondom Harlingen om de eer en prijzen. Spelers en speelsters van HBC de Wadden uit Harlingen namen het op tegen  en speelden met badmintonners uit Makkum, Workum, Balk, Bolsward en Franeker.

 

Er werd gespeeld in zes verschillende sterkteklassen. De leeftijden van de deelnemers varieerden tussen de 9 en 18 jaar. Op de regiotoernooien wordt alleen dubbelspel, dus twee tegen twee, gespeeld. En in iedere ronde krijgt de speler een nieuwe partner. Kortom er is veel variatie.

De Jumbo Harlingen voor gezonde versnaperingen voor alle deelnemers.
Onze twee oudste jeugdspeelsters Anne en Denise mochten helaas niet meer meedoen omdat ze boven de 18 waren, maar hebben geholpen met klaarmaken van de zaal en het tellen van de partijen. 

 

De spelers en speelsters uit Makkum namen de meeste prijzen mee naar huis. Maar van de acht deelnemers van HBC de Wadden nam Stella van der Klei de eerste prijs in haar sterkte klasse mee naar huis. En haar zus Maaike kon de medaille voor de derde prijs uit een hogere klasse omdoen. De meeste andere Waddenspelers en -speelsters eindigden in de middenmoot van hun poule. En dat is best knap voor degenen die voor de eerste keer meededen.

Tips en tricks voor het volgende toernooi

  • Varieer je opslag. Wissel de korte service af met af en toe een hoge en diepe opslag.
  • Speel de shuttle langs de lijnen en in de hoeken. Dan dwing je de tegenstanders om te lopen.
  • Speel ook eens een korte shuttle. Tegenstanders verwachten vaak niet een dropshot direct over het net.
  • Kies slim positie ten opzichte van elkaar. Serveert je partner kort, dan ga je erachter staan en niet ernaast. Geeft je partner een hoge shuttle terug, dan kom je naast elkaar staan.
  • Blijf actief bewegen ook als je niet de shuttle speelt of krijgt

Het volgende toernooi is op 22 januari in Workum (dit is een nieuwe datum).

Daarna volgen nog 12 februari in Balk en 12 maart in Franker.

Warning: Only the first byte will be assigned to the string offset in /customers/1/2/6/hbcdewadden.nl/httpd.www/wp-content/plugins/responsive-menu/v4.0.0/inc/helpers/custom-functions.php on line 218