Wedstrijdverslag Raak’m Grou 1 tegen de Wadden 1

Grou 1 tegen de Wadden 1

17 december heeft de W1 zijn eerste wedstrijd van de returns uit tegen Grou.

Om vijf uur moest nog even een invaller gezocht worden voor de met zijn slangetjes in België vastgezette Marco. Gelukkig was Sander Rinia van topteam 2 bereid om deze taak op zich te nemen.

Grou speelt op donderdag thuis in Akkrum een plek waar alleen Hester eerder geweest was en na een zoektocht van 2 minuten kwamen wij aan in een kleine gezellige sporthal. Jeroen had een badminton groupie (Aukje) meegenomen.

De heren Sander en Sietse beginnen met het dubbelspel, de eerste set moesten zij nog aan elkaar wennen en warm worden (twee diesels). De eerste set gaat naar Jeroen en Bart Jan (vervanger van de in de eerste wedstrijd uitgevallen Alex), in de tweede en derde set wordt het gelukkig weer goedgemaakt door S en S uit H.

De damesdubbel Astrid en Hester gaat beter en beter spelen en zij weten dan ook de eerste set te winnen van het ijzersterke duo Wenda en Jikkemien, helaas gaan de punten naar Grou maar een mooie partij van onze first lady’s.

In de enkel partij van Sietse is duidelijk dat hij enig wedstrijdritme mist en Jeroen wint vrij gemakkelijk.

Sander daarentegen is in topvorm en laat Bart Jan lekker lopen. Deze vervanger van Alex weet Sander bijna te verassen met goed spel, toch gaat het puntje naar de W.

Bij de dames mocht Astrid het spits afbijten (jonge moeder Wenda was enigszins verlaat) zij had geen passend antwoord voor de hard slaande grouwster en de wedstrijd ging in twee sets verloren.

Hester mag tegen Wenda proberen om de stand weer gelijk te trekken helaas door wel hele harde slagen in het achterveld kwam Hester niet aan het spelen van haar spelletje toe en wordt de balans 2-4 achterstand.

Siestse en Astrid tegen Jeroen en Wenda

Sietse en Astrid tegen Jeroen en Wenda

Sietse en Astrid zijn erop gebrand om een leuke partij neer te zetten en halverwege de eerste set kwam het besef dat er ook weleens gewonnen kon worden door het ontketende badminton stel, ook de tweede set ging prima maar werd nog bijna verloren maar met wat geluk en een paar mooie balletjes ging ook de tweede set naar S en A uit H.

Sander en Hester hebben geen problemen met de toch wel enigszins aan geslagen koppel Bart Jan en Jikkemien en winnen vrij gemakkelijk.

 

Sander en Hester tegen Bart Jan en Jikkemien

Sander en Hester tegen Bart Jan en Jikkemien

Gelijkspel zonder sterspeler Marco is een prima prestatie dankzij goed invalwerk van Sander! Na een gezellige derde helft nemen we afscheid van onze badminton vrienden uit Grou.

Nu met kerstreces volgend jaar op maandag 11 Januari speelt het eerste team thuis tegen Sneek. Komt alen kijken.

Voor iedereen fijne feestdagen en een goede roetsj in het nieuwe jaar.