Wedstrijdverslag HBC De Wadden 2 – Bolsward 1

Maandag 10-10-16

De W2 heeft zijn derde wedstrijd van het seizoen tegen Bolsward 1 gespeeld.

De Wadden zonder Astrid maar met het aanstormende talent uit de jeugd, Melanie, als invalster

Er wordt begonnen met de dubbels bij de heren gaan Rene en Sietse van start in twee setten weten de heren het eerste puntje binnen te slepen.

De dames Liesbeth en Melanie moeten duidelijk nog aan elkaar wennen de tweede set toch nog 15 punten is het hoogst haalbare voor dit moment.

Omdat Melanie zo snel als mogelijk in haar bedje moet (super serieuze stageloopster) worden de mixdubbels eerst gespeeld, oude rotten van de Wadden, Liesbeth en Sietse, spelen en winnen de eerste mix en hengelen het tweede punt binnen.

De tweede mix Mark en Melanie zijn nog niet op mekaar ingespeeld en lieten zich overdonderen door het Bolswarder duo.

Liesbeth en Melanie beginnen gelijktijdig aan hun enkelspel en kunnen beide helaas niet winnen van hun tegenstander. Melanie weet met 19 en 18 punten toch goed mee te komen in de derde klasse.

Afsluitend het koningsnummer de heren enkels en met een 2-4 achterstand is voor beide heren de druk hoog om tenminste een gelijkspel te realiseren.

Mark verliest zijn eerste set met 20-22 maar weet zich sterk terug te vechten en met 21-13 en 21-17 is het derde punt binnen.

Onze Zandleven speler Rene gaat voorspoedig van start en pakt de eerste set, maar dan zakt de zuurkool in zijn benen. Gelukkig weet hij in de derde set nog wat laatste reserves aan te boren en zorgt hij er persoonlijk voor dat de W2 tot nu toe ongeslagen blijft.

Volgende week vakantie dan op 26-10 de volgende wedstrijd in en tegen Sneek.