Spanning om de koppositie voor het 1e team!

Wadden 1 speel thuis gelijk tegen koploper Poona’64

Op maandag 15 februari is de return tegen Poona’64 gespeeld.

Poona treedt aan met oude rot Hero, Ben is geblesseerd in Leeuwarden achtergebleven. Hero, Astrid en Sietse hebben +/- 8 jaar met elkaar in een team gespeeld in Leeuwarden.

Er wordt op twee banen begonnen met de dubbels.

De heren dubbel Sietse en Marco tegen Gerwald en Hero eerste set gaat met overmacht naar de Wadden, maar is het nonchalance of concentratieverlies, de tweede set wordt verloren en ook in het begin van de derde set worden de Wadden heren weggespeeld, gelukkig herpakken zij zich en weten de derde set met 21-18 te winnen.

De dames dubbel Astrid en Hester tegen Femke en Colette de Harlinger/Bildtse damesploeg vecht voor elk puntje en maken er een spannende strijd van, maar de Leeuwarders zijn sterker en pakken het punt.

De dames beginnen tegelijk aan hun enkelpartij Hester doet haar best, maar Colette zet haar constant achterin en daar heeft onze blonde sterspeelster geen goed antwoord op. Astrid heeft tegen de Poonees Femke niet veel in te brengen en wordt ondanks verwoede pogingen weggetikt.

Eerste heer Marco begint weer aan zijn kat en muisspel tegen Gerwald en Gerwald liep het rubber uit zijn schoenen, maar Marco wint uiteindelijk vrij eenvoudig. Sietse mag tegen zijn oude teammaat aantreden en dat is natuurlijk “altyd” leuk. Sietse slaagt erin om Hero onder druk te houden. In de tweede set werd hij wat meer achterin gezet door Hero, maar dat mocht niet meer baten en het puntje ging naar de Wadden.

Eerste mix Marco en Hester hadden weinig moeite met Gerwald en Colette, De tweede mix Sietse en Astrid tegen Hero en Femke verliep andersom. Hero, maar vooral Femke, speelde een superwedstrijd en het Harlinger echtpaar had daar weinig tegen in te brengen.

4-4 tegen de koploper, maar met een wedstrijd minder en een achterstand van 4 punten op Poona en met nog drie te spelen wedstrijden wordt het een spannend slot van de competitie.

Na een succesvolle derde helft met smakelijke momenten wordt de avond afgesloten.

Wedstrijdschema De Wadden 1 (toeschouwers zijn altijd welkom)
Donderdag 25-2 Uit wedstrijd tegen Lemmer
Maandag 29-2     Thuiswedstrijd tegen Bildtse
(Inhaalwedstrijd Bildtse speelt met René)  
Maandag 7-3        Thuiswedstrijd tegen Drachten 1  
(Einde competitie)

Stand 1e team 18-2-2015