Opgeven competitie 2018-2019 voor 26 april 2018

 

 

Competitie 2018-2019 

Na een paar weken rust beginnen we alweer met de voorbereidingen voor het volgend competitieseizoen.

En aan jullie de vraag:

Wie gaat de uitdaging van de competitiewedstrijden in het seizoen 2018-2019 aan. Wie speelt mee in een team.

Opgave inleveren uiterlijk voor 26 april bij  Liesbeth Meijer

Klik op de link: Opgaveformulier competitie 2018-2019

 

Voor degenen die nog niet eerder meededen met de competitie een korte uitleg.

De competitie speel je met 4 personen in een team. Dit kunnen in de jeugd beginnersklasse ook 3 personen zijn. Voor de meer ervaren spelers bestaat een team uit 2 jongens en 2 meisjes.

De jeugd speelt de wedstrijden op zaterdag of zondag, de senioren spelen op doordeweekse avonden. De hele competitie bestaat uit ongeveer 7 uitwedstrijden en 7 thuiswedstrijden. Een wedstrijd bestaat uit 8 partijen, bij de beginners uit 6 partijen. Dat zijn enkel partijen, dubbel partijen en gemengd dubbel partijen. De hele wedstrijd duurt meestal 2-3 uur. De wedstrijden zijn vooral tegen clubs uit Friesland, maar soms ook uit Groningen of Drenthe.

Je kunt je ook opgeven als reservespeler. Dan val je in een team in als een vaste speler niet kan of ziek is.

Je opgeven voor competitie is bindend en betekent dat je houdt aan de regels van onze club daarvoor (zie competitieregels op het opgaveformulier). Je kunt je niet op het laatste moment (augustus of september) afmelden voor de competitie. Dan dupeer je immers andere spelers en als het team teruggetrokken moet worden kost dat de vereniging een forse boete. Bij overmacht proberen we dat op te lossen als vereniging, maar anders moet degene die het terugtrekken veroorzaakt de boete betalen.

Als er een jeugdteam gevormd kan worden, verwachten we van de ouders van de spelers dat ze zorgen voor het vervoer naar de uitwedstrijden. Ouders moeten dus bij toerbeurt rijden.
Vanuit de club wordt een begeleider voor het team gezocht. De begeleider zal met name de thuiswedstrijden in goede banen leiden en de ouders tips geven voor de begeleiding van uitwedstrijden.

Als vereniging moet HBC de Wadden de teams uiterlijk 1 mei aangemeld hebben bij de regio. En we moeten natuurlijk ook bij de gemeente op tijd de zaal kunnen aanvragen voor de wedstrijden. 

Daarom kun je tot 26 april je opgaveformulier voor de competitie van volgend seizoen inleveren, maar eerder mag natuurlijk ook. Dan kunnen we eerder beginnen met het samenstellen van de teams.

Iedereen moet zelf een formulier invullen en inleveren. Spelen in een team in 2017-2018 betekent niet automatisch dat je komend jaar weer meespeelt en in hetzelfde team komt.

 

Met vriendelijke groet,
Bestuur HBC de Wadden