KOP Nieuwsbrief Header MASTER
Shuttle racket blauw panorama (slider website)
20 januari 2020

Nieuwsbrief januari 2020


Junioren

Jeugdtoernooien
Op 8 februari is er weer een jeugdtoernooi in Franeker en op 14 maart is alweer het laatste jeugdtoernooi van dit seizoen in Workum.
Tussen 12.00 en 16.00 spelen dan gemiddeld 60 junioren elk 4 wedstrijden. Van onze vereniging doen elke keer ook een aantal jeugdleden mee. En ze hebben ook al prijzen gewonnen. Het zijn gezellige middagen. En we kunnen iedereen tussen de 8 en 18 jaar aanraden om mee te doen. Ouders en anderen senioren zijn van harte welkom om te helpen met tellen en natuurlijk om aan te moedigen.

Jeugd MAATJES avond

Op donderavond 13 februari zijn tussen 19.00 en 20.15 ( de trainingsavond) vriendjes, vriendinnetjes, broers en zussen welkom om een onderling jeugdtoernooitje mee te spelen.
Dus jeugdleden: neem één of twee of drie maatjes mee en laat ze kennismaken met badminton. Speel samen met je vriendjes, speel tegen je broer of zus en mep samen lekker tegen de shuttles.
Aan het eind van seizoen organiseren we weer een kind/ouder toernooi, Dan neemt ieder jeugdlid zijn of haar vader, moeder, opa, tante oma of oom mee om een partij met en een partij tegen te spelen. De datum hiervoor maken we nog bekend.

Vakantie

In voorjaars- en mei vakantie is er GEEN jeugdtraining. De oudere jeugd is van harte welkom vanaf 20.15 om met de senioren mee te spelen. Een manier om eens met heel anderen te spelen en de senioren te laten merken hoe snel junioren zijn.

Senioren

Labellijst
Op het speelbord hangt een nieuwe Labellijst voor 2020. Op de lijst staat aangegeven wie op welke donderdagavond de partijen moet indelen tussen 20.30 en 21.30. Ook staat er bij elke avond een reserve (voor als de indeler niet kan). We willen graag dat iedereen dit indelen ook daadwerkelijk doet. Op de lijst staan de tijden en de soort partijen die je moet indelen. Twee keer een partij met spelers van ongeveer dezelfde sterkte en twee keer een partij met twee competitie(wedstrijd)spelers en twee recreanten. De lijst staat op de website en zit bij deze nieuwsbrief als bijlage.
Van 20.15 tot 20.30 kan iedereen warm spelen. Na de laatste indeelronde, vanaf 21.50, kan iedereen zelf een partij samen stellen. Vanaf 22.30 hebben de netten, palen en shuttles weer rust in de berging en de kast. De junioren zetten alles op aan het begin van de avond, de senioren ruimen alles weer op.
Op de maandagavond wordt er niet ingedeeld. Er zijn dan ook 6 banen beschikbaar van 19.30 tot 21.00. Recreanten zijn van harte welkom om ook gebruik te maken van deze avond. Er zijn op de maandagavond een aantal keer competitiewedstrijden op twee banen en de wedstrijdspelers trainen. Ieder speelt dus op haar/zijn eigen sterkte. Er wordt niet centraal ingedeeld. Zorg er dus voor dat je met een groepje komt. Wil je elke maandag- en donderdagavond spelen, dit graag even melden bij de penningmeester Gerard Helmus, want dan betaal je natuurlijk een klein bedrag méér contributie.

Training recreanten

Op de donderdagavond geeft Marco van 20.15 tot 20.45 training voor de recreanten. De nieuwe leden en een paar anderen maken hier al gebruik van om wat meer te leren.
Maar ook voor mensen die al langer lid zijn, is het een mooie gelegenheid om het spelplezier te verhogen. Dus maak gebruik van deze mogelijkheid. Het is wel de bedoeling dat je dan ook regelmatig komt en er om 20.15 bent.

Senioren toernooien

Er staan weer diverse toernooien op de agenda de komende maanden.
Natuurlijk niet te missen is ons eigen:

Waddenzee dubbeltoernooi op zondag 29 maart 2020

Al zestien jaar organiseert HBC de Wadden een gezelligheidstoernooi. Wij nodigen jullie uit voor het Waddenzee dubbeltoernooi 2020 op zondag 29 maart 2020. Het toernooi is bedoeld voor recreanten en competitiespelers. Opgave bij voorkeur als koppel, je kunt je ook zonder partner opgeven dan proberen wij jou te koppelen. Jullie worden door ons op sterkte ingedeeld. Er zijn minimaal zes speelronden per koppel.

Verder is er op 29 februari in Meppel, op 15 maart in Peize en op 11 april in Drachten de gelegenheid om een toernooi te spelen. Alle aankondigingen van toernooien zijn te vinden op onze website!

Tot slot,
per september zoekt het bestuur dringend versterking. Voor de jeugd is hulp nodig bij training en organisatie toernooien en Liesbeth stopt met o.a. competitieleiding. Dus wie komt ons helpen.

Vriendelijke groet,
Bestuur HBC de Wadden: Yvonne, Gerard, Liesbeth, Melanie en Alex.
indeelschema 2020-01-09 nieuwsbrief
Sponsoren tbv nieuwsbrief licht grijze achtergrond
facebook twitter