Kop nieuwsbrief HBC de Wadden 01
Shuttle racket blauw panorama (slider website)
18 maart 2022

Nieuwsbrief 18 maart 2022

Beste leden van HBC de Wadden
Laatste Jeugdtoernooi 16 april
Op 16 april is het laatste jeugdtoernooi van dit seizoen in Workum. Dit stond oorspronkelijk niet in het schema. Het is in plaats van het toernooi van januari dat niet door kon gaan.
Grijp je kans op een gezellige sportieve middag badminton met de jeugd van de andere clubs. En wellicht op een prijs. Ook de seizoensprijzen worden dan uitgereikt. Dus doe mee!
Opgave uiterlijk donderdag 7 April bij Liesbeth mondeling of via meijerew@xs4all.nl

Volgend seizoen gaan we ook weer een jeugdtoernooi in Harlingen organiseren.

Slottoernooi voor alle Waddenleden 2 juni
Als afsluiting van het seizoen willen we op donderdagavond 2 juni voor alle leden ( jeugd en volwassenen) samen een gezellig onderling toernooitje organiseren. Met hopelijk een hapje en drankje daarna in de kantine. Om ook het tijdperk met Folly af te sluiten.
Dus noteer de datum vast in je agenda. Meer informatie volgt.

Badminton in juni
In gewone jaren stopt de badminton eind mei en spelen er soms nog een aantal leden op de maandagavond door in Juni.
Het slottoernooi op 2 juni is een extra donderdag in juni. Daarna kun je in juni wel allemaal nog op de maandagavond van 19.30- 21.30 spelen. op die avonden kunnen alle leden, jeugd en volwassenen een shuttletje slaan. Er is dan geen aparte jeugdtraining meer.

Competitie senioren 2022-2023
Het huidige seizoen deden er twee teams van onze vereniging mee aan de Bonds regiocompetitie. Helaas moest een daarvan zich terugtrekken. Het tweede team heeft nog een paar wedstrijden te spelen. Maar ondertussen moeten we al weer denken aan de opgave van teams voor het volgend seizoen.
Er zijn twee mogelijkheden om competitiewedstrijden te spelen tegen andere clubs uit de regio.
De ene is de Bonds regiocompetitie die georganiseerd wordt door de noordelijke afdeling van de Bond en waar je speelt tegen clubs uit Fryslân en soms ook uit Groningen of Drenthe. De andere mogelijkheid is deelname aan de dorpencompetite waarbij je speelt tegen clubs uit Noord en Oost Friesland. Dus iets dichterbij.
Voor allebei de competities geldt dat je meedoet in een team dat bestaat uit minimaal 2 heren en 2 dames. Een enkele keer lukt het ook om een aparte herencompetitie te organiseren. Dan bestaat het team uit alleen heren. Je speelt zowel uit- als thuiswedstrijden in een poule van 8-7 verenigingen. Een wedstrijd bestaat uit 2 herenenkels, 2 damesenkels 1 heren- en 1 damesdubbelen 2 gemengd dubbel partijen. Totaal 8 partijen. Afhankelijk van het aantal teams in de poule speel je ongeveer 14 wedstrijden in de periode september tot april.
Deelname is een leuke extra uitdaging en ervaring en kan op verschillende niveaus.
Opgave voor een team betekent wel dat je er dan ook bent om de wedstrijden te spelen. Uiteraard kun je ook met een team van meer dan de minimum van 4 personen deelnemen, dan kun je de wedstrijden wat verdelen. Maar een team dat ingeschreven wordt, wordt geacht te spelen. Inschrijven brengt kosten met zich mee voor de spelers en voor de vereniging.

Opgeven voor deelname aan een van de twee competities doe je alleen door het formulier op de site in te vullen.
In principe bepaalt het bestuur uiteindelijk de teamsamenstelling, maar natuurlijk houden we met alle wensen rekening.

Nieuw: de ledenpagina op de site
Op de site is een ledenpagina te vinden met daarin alles wat alleen de leden van onze vereniging aangaat, zoals nieuwsbrieven, foto's en films van activiteiten en notulen van de algemene ledenveradering. We hebben gemeend dit te moeten doen als gevolg van de huidige regels rond privacy. Neem gerust HIER een kijkje. Het wachtwoord is rackeTeer50
Vragen, verbeteringen enz.: mail secretaris@hbcdewadden.nl

Sportieve groeten,
Het bestuur van HBC de Wadden

Sponsoren tbv nieuwsbrief licht grijze achtergrond
Email Marketing Powered by MailPoet