Kop nieuwsbrief HBC de Wadden 01
Shuttle racket blauw panorama (slider website)
06 november 2021

Nieuwsbrief over Corona

Aan alle leden en ouders van jeugdleden van HBC de Wadden

Beste mensen
Per 6 november zijn de regels om de Corona besmettingen terug te dringen, aangescherpt. Maar het goede nieuws is dat we mogen blijven badmintonnen en de senioren mogen ook dubbelspel blijven spelen.
Behalve het gebruiken van gezond verstand, 1,5 meter afstand houden (buiten het speelveld) geldt nu ook dat spelers en speelsters boven de 18 jaar en ook ouders van jeugdleden bij het binnenkomen van de Waddenhal een Corona toegangsbewijs (CTB) moeten kunnen tonen. Dit geldt dus vanaf de buitendeur. Wij als vereniging moeten dit zelf controleren.
Dus denk aan de gezondheid van ons allemaal. Breng je club en je medespelers niet in verlegenheid. Kom alleen als je een CTB kunt tonen en ook bereid bent dit te doen als we er om vragen.
Sportieve groet
Het bestuur van HBC de Wadden

Onderstaand het bericht van gemeente over de nieuwe maatregelen
Beste sportbestuurders en/of sporters.
Zoals u wellicht bekend is, zijn er vanaf zaterdag 6 november door het kabinet nieuwe coronamaatregelen afgekondigd voor het binnensporten.
Concreet betekent dit dat iedereen van 18 jaar en ouder die een binnensportlocatie wil betreden een Corona toegangsbewijs (CTB) verplicht is (QR code tezamen met ID bewijs).
Dit geldt dus voor de volledige binnensportaccommodatie , dus niet alleen de zaalvloer, maar ook voor kleedkamers, toiletten, kantine, toeschouwers en begeleiders van teams die uitwedstrijden spelen .
Wat betekent dit voor u en uw vereniging:
- Waddenhal: In het weekend is er een door ons ingehuurde beveiliger die de QR controle verricht.
- Waddenhal door de week en gemeentelijke gymzalen: De verantwoordelijkheid en controle van de QR code ligt bij u als gebruiker van de zaal. Deze controle dient u zelf uit te voeren. Daarvoor kunt u eenvoudig een app downloaden via de appstore “scannen voor corona”.
- Hierop zal door de gemeente steekproefsgewijs worden gecontroleerd en gesanctioneerd.Sponsoren tbv nieuwsbrief licht grijze achtergrond