KOP-Nieuwsbrief-Header-MASTER
23 mei 2021

Nieuwsbrief mei 2021

Beste leden en jeugdleden,

De Waddenhal mag weer gebruikt worden door jeugd en volwassenen. Dit betekent dat er, zij het beperkt, weer in de Waddenhal badminton gespeeld mag worden. Het bestuur heeft de 1/3 hal kunnen huren van 19.30-21.30 op de donderdagavond. Dit geldt voor 27 mei en 3, 10, 17 en 24 juni. We hebben dus 3 banen ter beschikking. De eindexamens van de scholen hebben de rest van de hal in gebruik. Van deze 3 banen kunnen jeugd en volwassenen tegelijk gebruik maken.

De algemene coronaregels blijven gelden, dus sporten voor iedereen boven de 18 jaar alleen op 1,5 meter afstand en 2 personen per baan. De jeugd mag met 4 op 1 baan spelen. We houden een maximum van 12 personen tegelijk in de hal aan omdat we maar 1/3 hal hebben. Als er veel belangstelling is, splitsen we de speeltijd in een eerste en tweede uur. Ook daarom moet je van tevoren (elke keer) aanmelden.

Voor deze vijf donderdagavonden gelden de volgende regels:
* Volwassenen mogen alleen een enkel partij spelen, maar uiteraard mag je ook gewoon overslaan of een bepaalde slag trainen. Er worden dus de komende weken geen dubbel partijen gespeeld. Dit geldt om onduidelijkheid en scheve gezichten te voorkomen ook voor mensen uit hetzelfde huishouden.
* De jeugd mag wel dubbel partijen spelen en er is geen aparte training voor de jeugd.
* Spelers delen samen zelf de partijen en banen in en zorgen voor tijdig wisselen zodat iedereen kan spelen. Er wordt dus niet met het speelbord gewerkt.
* Je moet je elke donderdag vooraf aanmelden via de app groep die het bestuur heeft aangemaakt. Dus wil je spelen en in de app groep, meld je bij Liesbeth 06-33180429 of Alex 06-81162567. Via de groep kan je zelf ook meteen zien wie er komen en hoe druk het wordt.
* Ook als je even pauzeert tussen het spelen door, houdt iedereen 1,5 meter afstand tot elkaar. Als ervoor het pauzeren banken neergezet worden, zit je met maximaal drie personen per bank dus ook met 1,5 meter tussenruimte.
* We vragen je om voor elke partij je handen te desinfecteren. Hiervoor komt materiaal in de hal te staan. Op deze manier blijft ook de shuttle schoon.
* Tenslotte om elke avond in goede banen te leiden en te houden zal er of een bestuurslid aanwezig zijn of er wordt per avond 1 persoon uit de groep deelnemers aangewezen. Dat betekent dat deze persoon zorgt voor naleven voorwaarden. Deze persoon mag zelf ook spelen, maar zorgt wel tijdig voor indelen en bellen.
* Douches, kleedkamers zijn gesloten, in de gangen is een mondkapje verplicht. De kleedkamers zijn buiten gebruik, je komt dus in je sportkleren. Sportschoenen aan in de hal en je jas maar even in je sporttas die je mee naar binnen neemt.

Het bestuur hoopt dat iedereen zo weer een beetje shuttle gevoel en conditie krijgt. We kunnen zo met minimaal 6 personen tegelijk spelen. Uiteraard is het leuker en gezelliger als we ook mogen dubbel spelen en nazitten in de kantine. Maar dat is voorlopig toekomstmuziek.
We zijn allemaal samen verantwoordelijk voor het naleven van de regels en moeten we elkaar er ook zo nodig op een prettige manier op aanspreken.

We hopen je weer te zien op de baan!

Vriendelijke groet,
Het bestuur van HBC de Wadden
Sponsoren tbv nieuwsbrief licht grijze achtergrond
facebook twitter