Shuttle racket blauw panorama (slider website)
30 november 2020

Nieuwsbrief december 2020


Beste medeleden,

Bij wijze van proef mag er door de senioren (dus vanaf 18 jaar), onder voorwaarden, weer badminton gespeeld worden. Als er door de overheid niet opeens weer strengere maatregelen worden ingesteld en iedereen zich aan de voorwaarden houdt, kan dit voorlopig op donderdag 3, 10 en 17 december van 20.15 uur tot 22.00 uur.

De gemeente heeft aangegeven dat senioren weer van de Waddenhal gebruik mogen maken om te sporten, mits de 1,5 meter afstand strikt wordt nageleefd. “Dit betekent dat sporten voor iedereen boven de 18 jaar alleen mag op 1,5 meter afstand en individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen (zowel binnen en buiten). Wedstrijden zijn niet toegestaan. Douches, kleedkamers en sportkantines zijn gesloten, en ook publiek bij sport is niet toegestaan”.
De Badminton Bond adviseert de verenigingen om alleen met 2 mensen per baan te spelen. Juist om die afstand te kunnen houden. Dus geen dubbel partijen.

Het bestuur van HBC de Wadden heeft als proef daarom voor de donderdagen in december, de 3e. 10e en 17e weer twee zaaldelen (dus 6 banen) van de Waddenhal gehuurd. Wij zien dit als proef om te kijken hoe groot de belangstelling (dus het gebruik) is en of iedereen zich aan de onder staande voorwaarden houdt.
*Je mag een enkel partij mag spelen, maar uiteraard mag je ook gewoon overslaan of een bepaalde slag trainen. Er worden dus de komende weken geen dubbel partijen gespeeld. Dit geldt om onduidelijkheid en scheve gezichten te voorkomen ook voor mensen uit hetzelfde huishouden.
* Je moet je elke donderdag vooraf aanmelden via de app groep die het bestuur zal aanmaken. Dus wil je in de app groep en heb je nog niet bij Liesbeth je belangstelling voor spelen aangemeld, doe dat alsnog naar 06-33180429. Indien de proef slaagt zullen we proberen over te stappen op het aanmeldsysteem (Woosh) dat de Bond heeft ontwikkeld.
* Ook en vooral tussen het spelen door, als je even pauzeert houdt iedereen 1,5 meter afstand tot elkaar. Voor het pauzeren worden er twee banken neergezet, daar zit je met maximaal drie personen dus ook met 1,5 meter tussenruimte.
* We vragen je om voor en na elke partij je handen te desinfecteren. Hiervoor komt materiaal op de banken te staan. Op deze manier blijft ook de shuttle schoon.
* Tenslotte om elke avond in goede banen te leiden en te houden, zal het bestuur per avond 1 persoon aanwijzen uit de groep deelnemers. Dat betekent dat deze persoon zorgt voor indelen en naleven voorwaarden. Deze persoon mag zelf ook spelen, maar zorgt wel tijdig voor indelen en bellen. Ons voorstel is om eerst blokken van een 15 minuten aan te houden bij het indelen. En loop dan niet meteen allemaal tegelijk naar het bord of de banken.
* In de zaal geldt een looproute. In het midden vanuit de ingang naar het speelbord en buitenom de velden richting deur.
Baanroute
* De kleedkamers zijn buiten gebruik. Je komt dus in je sportkleren. Schoenen van buiten doe je uit in de hal (beetje ordelijk neerzetten graag, de Pieten van de Sint maken er al genoeg wanorde mee :). Sportschoenen aan in de hal en je jas maar even in je sporttas die je mee naar binnen neemt.

Het bestuur hoopt dat iedereen zo weer een beetje shuttle gevoel en conditie krijgt. We kunnen zo met 12 personen tegelijk spelen en gezien de getoonde belangstelling zitten er dan maximaal 6 personen op de banken te pauzeren. Uiteraard is het leuker en gezelliger als we ook mogen dubbel spelen en nazitten in de kantine. Maar dat is voorlopig toekomstmuziek.

We zijn allemaal samen verantwoordelijk voor het naleven van de regels en moeten we elkaar er ook zo nodig op een prettige manier op aanspreken. Dus laat deze proef slagen.

Eind december bekijkt het bestuur of de proef geslaagd is en of we ook in het nieuwe jaar op deze manier verder kunnen. Natuurlijk is dit afhankelijk van de regels van de overheid.

We hopen je weer te zien op de baan

Vriendelijke groet,
namens het bestuur,
Liesbeth
Sponsoren tbv nieuwsbrief licht grijze achtergrond
facebook twitter